Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Malolevi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletno prodajo izvaja, Maja Grudnik Benčina S.P., Bevče 9c, 3320 Velenje, v nadaljevanju prodajalec.

Prodajalec je registriran v Poslovni register z matično številko _____________ in davčno številko __________. Bančni račun pri NLB d.d.: ____________. Prodajalec ni zavezanec za plačilo DDV. Ponudnika je mogoče kontaktirati pisno na naslovu podjetja, elektronsko na info@malolevi.si. Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu, po povzetju
 • plačilne kartice Visa, Mastercard, Maestro

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. V kolikor bodo na voljo dodatne možnosti plačila, bodo stranke o tem seznanjene z dopolnilom splošnih prodajnih pogojev.

Cene

Cene ne vsebujejo DDV in so končne cene za določen izdelek. Cena za nakup in poštnina sta jasno vidna ob naročilu in na računu, ki ga prejmete v fizični obliki. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Dostava

Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno priporočeno dostavo preko Pošte Slovenije ali GLS dostavne službe, možen pa je tudi osebni prevzem ali dostava na dom po predhodnem dogovoru. Naročilo bo odpremljeno najkasneje v roku do 5 delovnih dni od oddaje naročila. Če ponudnik izdelka nima na zalogi o tem obvesti kupca in zagotovi izdelek v 10 delovnih dneh. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Strošek dostave je odvisen od vrednosti naročila.

Vrednost naročila

Strošek dostave in pakiranja

do 99 €

3,9 € z DDV

nad 100 €

Brezplačno

Pogoji za vračilo izdelka

Kupci, ki kupijo izdelek preko spletne trgovine, lahko v primeru, da z izdelkom niso zadovoljni ali kakršnega koli drugega razloga pravico odstopiti od pogodbe nakupa za kar nas morajo v roku 14 dni po prejemu blaga obvestiti v pisni obliki. V dopisu za odstop od pogodbe nakupa kupcu ni potrebno navesti razloga odstopa. Kupec je dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 30 dni po obvestilu, da odstopajo od pogodbe na sedež podjetja Malolevi, Maja Grudnik Benčina S.P., Bevče 9c, 3320 Velenje.

Pogoji za vračilo blaga so:

 • Izdelek mora biti nerabljen in nepoškodovan.
 • Vračilu morate priložiti kopijo računa.

Blaga ne morete vrniti v naslednjih primerih:

 • Če je bil izdelek narejen po željah potrošnika (izdelek narejen po naročilu naročnika).
 • Če je blago naročila pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost zanjo ne veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov o sklepanju pogodb na daljavo.

Pri vračilu blaga navedite vaš bančni račun in znesek kupnine, katero vam bomo v roku 15 dni vrnili na vaš račun. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od nakupa, je neposreden strošek vračila blaga na sedež podjetja Malolevi, Maja Grudnik Benčina S.P., Bevče 9c, 3320 Velenje.

Varnost

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je podjetje Maja Grudnik Benčina S.P.. Podjetje se zavezuje, da bo zaščitila vašo zasebnost in razvijala tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino podjetja Malolevi, Maja Grudnik Benčina S.P. Z uporabo spletne trgovine soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Privolitev

Z registracijo na spletni trgovini se strinjate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov in registracija

Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati. Pri registraciji mora uporabnik izpolniti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Uporabnik mora izpolniti podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Podatki za osebni račun

 • Ime (*)
 • Priimek (*)
 • Naslov elektronske pošte (*) – naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe.
 • Geslo (*) – geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake
 • Pošiljanje e-pošte (*) – označite ali želite prejemati informacije novih unikatnih izdelkih,…

Podatki za dostavo

 • Ime (*)
 • Priimek (*)
 • Naslov (*)
 • Poštna številka (*)
 • Mesto (*)
 • Država (*)

Podatki za račun

 • Polja so enaka kot pri podatkih za dostavo. Podatke za račun lahko vnesete različne, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za dostavo.

Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni trgovini. Podjetje Malolevi, Maja Grudnik Benčina S.P. te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine.

Sprememba osebnih podatkov

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in naslov za izdajo računa. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere možnost “Vaš račun”.

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje Malolevi, Maja Grudnik Benčina S.P. zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Prav tako lahko podjetje uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

 • internih tržnih raziskav
 • obveščanja strank o novostih na spletni trgovini
 • obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Malolevi in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Odgovornost

Podjetje Malolevi, Maja Grudnik Benčina S.P.   ni odgovorno za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).